Sunday, November 2, 2008

CFSIIUM Dalam kenangan..


Alhamdulillah,selama2nya kesyukuran ke hadrat Allah atas nikmat iman dan islam yg dikecapi sehingga saat ini..dah 2 minggu dok kt rumah,akhirnya selamat jugak ana habiskan sesi pengajian asasi di CFSIIUM (Centre For Foundation Studies IIUM)..lega rasanya dah habis final exam yang menandakn tamat jugalah ana belajar setelah 2 tahun study di situ. InsyaAllah kalu takde aral melintang,bulan disember ni akn sambung degree di UIA kampus kuantan. Sekarang nipun dlm dilema,Pening juga xtahu nak pilih course apa nanti..biotech?biomedic?...”Ya Allah,Kau berilah petunjuk dan pilihan yg terbaik untukku”. Kadang2 rsa mcm sedih pula nak tinggalkn adik2 kt pj..tp, xpela,perjuangn perlu diteruskn.byk lagi yg perlu dikorbankan lepas ni. Bila teringat kembali saat belajar semasa di cfsiium, mmg banyak kenangan manis n pahit bersama sahabat2 yg tak dapat dilupakn. disinilah bermulanya ana mengenal erti jihad n perjuangn dakwah, disini jualah ana banyak mengenal erti hidup yg sebenar, menempuh mehnah dan tribulasi dlm perjuangn mahupun dlm akademik dan segala macam perkara yg boleh diambil pengajaran untuk menghadapi kehidupan n hari akan mendatang. Sebelum masuk kuantan, ada lbh kurang 2bulan cuti..lma juga tu, emm..nak buat ape ye?..insya Allah akn dimanfaatkn cuti ni sebaiknya..

1 comments:

arrabe' said...

tahniah..
ambil kos apa??